پشتیبانی 09356040365

کلاه اسکیت

کمی صبر کنید...

راهنمای خرید کلاه اسکیت و دوچرخه‌سواری

زمین خوردن هنگام فعالیت‌هایی مثل اسکیت‌بازی و دوچرخه‌سواری، اتفاقی نیست که هر روز رخ دهد؛ ولی مطمئناً سرانجام رخ خواهد داد! به همین دلیل خرید کلاه اسکیت را باید یکی از اولویت‌هایتان بدانید.

گزارش‌های زیادی درباره آسیب‌ها و صدمات واردشده به علاقه‌مندان اسکیتینگ و دوچرخه‌سواری وجود دارد. فعالیت‌هایی از این قبیل، در عین لذت‌بخش بودن، مستلزم توجه به تدابیر ایمنی خاصی هستند. تدابیری که اگر از آن‌ها غافل شوید، لذت و شیرینی این فعالیت‌ها به کامتان تلخ می‌شود.

شاید فکر کنید که اسکیت‌بازان یا دوچرخه‌سواران بی‌تجربه بیشتر در معرض خطر قرار دارند. اتفاقاً درست فکر می‌کنید! زیرا آمارها نشان می‌دهد که حدود 77% سوانح اسکیت‌بازی برای این دسته از افراد اتفاق می‌افتد. ولی نکته عجیب و غافلگیرکننده این است که افراد باتجربه و اصطلاحاً «پرفشنال»، آسیب‌های بسیار شدیدتری را متحمل می‌شوند. احتمال اینکه آسیب‌های وارده به یک اسکیت‌باز حرفه‌ای، کار او را به اتاق عمل بکشاند، دو برابر بیشتر از اسکیت‌بازان آماتور است!

بنابراین مهم نیست که در ورزش‌هایی مثل اسکیت‌بازی یا دوچرخه‌سواری چقدر مهارت دارید! حوادثی که در کمین شما هستند، کاری با میزان تجربه و تسلطتان ندارند. همیشه این احتمال هست که با هر سطحی از مهارت، زمین بخورید و آسیب جسمی ببینید. آسیبی که علاوه بر تحمیل هزینه‌های مالی و زمانی، ممکن است پیامدهای غیرقابل‌تصوری برایتان در پی داشته باشد.

هنگام اسکیت‌بازی و دوچرخه‌سواری، نواحی مختلف بدن شما در معرض خطر قرار می‌گیرند. صدمات مُچِ دست، آرنج و مچ پا به ترتیب جزء رایج‌ترین سوانح هستند. بااین‌حال، مطمئناً هیچ نقطه‌ای در بدن به اندازه سر اهمیت ندارد. کوچک‌ترین سهل‌انگاری در محافظت از سر می‌تواند هزینه سنگینی را روی دست اسکیت‌باز یا دوچرخه‌سوار بگذارد. گاهی سوانح مربوط به آسیب سر آن‌قدر تلخ هستند که حتی تصورشان هم وحشتناک است!

آیا هنوز درباره ضرورت استفاده از تجهیزات ایمنی و مهم‌تر از همه کلاه اسکیت و دوچرخه‌سواری شک دارید؟ بعید می‌دانیم!

آنچه باید درباره خرید کلاه اسکیت بدانید

هیجان و لذت اسکیت‌بازی یا دوچرخه‌سواری را با بی‌توجهی نسبت به ملاحظات ایمنی خراب نکنید! استفاده از تجهیزات ایمنی مثل کلاه در هر فعالیتی می‌تواند در نگاه اول «دست‌وپا گیر» به نظر برسد. بااین‌حال قویاً توصیه می‌کنیم که تأکید روی استفاده از کلاه اسکیت را جدی بگیرید. هدف این است که لذت و درعین‌حال امنیت شما در انجام فعالیت‌هایی مثل اسکیت‌بازی به حداکثر برسد.

محصولات پیشنهادی : اسکیت کالاری

تصمیم‌گیری برای خرید کلاه اسکیت یک اقدام تحسین‌برانگیز است؛ ولی حالا سؤال اینجاست که در خرید کلاه باید به چه نکاتی توجه کنیم؟ به عبارت دیگر، یک کلاه مناسب برای اسکیت‌بازی چه ویژگی‌هایی دارد؟ در ادامه هر آنچه را باید در این زمینه بدانید با شما عزیزان در میان می‌گذاریم. این ویژگی‌ها هم در خرید کلاه ایمنی اسکیت کودک و هم در خرید کلاه مناسب برای رده‌های سنی دیگر صدق می‌کنند.

  • 1. تناسب، اندازه، راحتی و شکل

این چهار ویژگی را به دلیل ارتباط نزدیکی که با یکدیگر دارند، در یک گروه قرار داده‌ایم!

هنگام خرید کلاه اسکیت، هیچ عاملی مهم‌تر از تناسب یا «فیت» بودن کلاه با سر نیست. هرگز ویژگی‌هایی مثل ظاهر زیبا، فناوری‌های محافظتی یا آپشن‌های اضافیِ یک کلاه را به تناسب آن با سر ترجیح ندهید. زمانی که کلاه را روی سرتان امتحان می‌کنید، اول ببینید آیا با سایز سرتان تناسب دارد یا نه؟ شاید بپرسید تناسب دقیقاً یعنی چه؟ یعنی کلاه کاملاً روی سرتان سوار شده و بیش‌ازحد به بالا و پایین یا چپ و راست نلغزد.

برای اینکه زودتر کلاه مناسبتان را انتخاب کنید، بهتر است سایز سرتان را بدانید. سازندگان کلاه اسکیت، محصولات خود را در سایزبندی‌های مشابه روانه بازار نمی‌کنند. گاهی ممکن است سایز Medium (متوسط) در یک برند، معادل با سایز Small یا Large در یک برند دیگر باشد. پس اگر قصد خرید اینترنتی کلاه اسکیت را دارید، بررسی مشخصات یک مدل خاص می‌تواند درباره تناسب سایز آن با سرتان، بینش خوبی ایجاد کند.

کلاه‌های ایمنی در اَشکال و مدل‌های مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. بسیاری از کلاه‌های موجود در بازار فُرم گُنبدی و نیمه (مثل شکل زیر) دارند که دارای تناسب خوبی با قالب سر اکثر افراد هستند.

برخی کلاه‌ها قالب گرد و مُدوَر دارند؛ اگر فُرم سر شما حالت بیضی (تخم‌مرغی) داشته باشد، استفاده از کلاه‌های گرد شاید چندان مطلوب نباشد. چراکه با پوشیدن این کلاه‌ها، معمولاً فضای خالی زیادی در دو طرف سر شما ایجاد می‌شود. علاوه بر این کلاه‌های گرد روی سرهای بیضی می‌توانند باعث فشار در نواحی پشت یا جلو سر شوند. به‌عنوان یک قاعده کلی، شکل کلاه اسکیت یا دوچرخه‌سواری باید هم‌تراز با قالب سر باشد. در غیر این صورت، احتمالاً تناسب و راحتی کافی را حین استفاده از آن احساس نخواهید کرد.

خلاصه اینکه یک کلاه اسکیت خوب، هنگامی که خطر، چهره ترسناکش را نشان می‌دهد، از روی سرتان پرواز نمی‌کند!

  • 2. وزن کلاه اسکیت

کلاه مناسب برای فعالیت‌هایی مثل اسکیت‌بازی و دوچرخه‌سواری، باید علاوه بر تناسب، سَبُک باشد. هیچ‌کس در دراز مدت نمی‌تواند کلاهی را که مثل یک بلوک سیمانی سنگین است، روی سرش تحمل کند! اگر وزن کلاه اسکیت بیش‌ازحد زیاد باشد، فشار زیادی به گردنتان وارد می‌کند. درنتیجه احتمالاً ترغیب می‌شود که نه همیشه بلکه فقط گاهی اوقات از آن استفاده می‌کنید. ولی قسمت بد ماجرا اینجاست که شما غیب‌گو نیستید و زمان دقیق بروزِ سوانح احتمالی را نمی‌دانید! بنابراین کلاهی مناسب شماست که در عین برخورداری از قابلیت محافظتی بالا، وزن زیادی نداشته باشد.

  • 3. مشخصات و ویژگی‌ها

از مهم‌ترین ملاحظات در خرید کلاه اسکیت یا دوچرخه‌سواری، مشخصات و ویژگی‌های کلاه هستند. در این خصوص باید به موارد زیر توجه ویژه‌ای داشته باشید:

سطح (رویه) بیرونی

اولین لایه حفاظتی در یک کلاه، رویه‌ی بیرونی آن است. رویه‌ای که معمولاً از پلاستیک ABS یا پلی استایرن منبسط شونده ساخته می‌شود. چگالی مواد به‌کاررفته در رویه‌ی بیرونی یک کلاه می‌تواند متفاوت باشد. میزان این چگالی در اکثر کلاه‌های مدرن، کم است؛ چون در غیر این صورت، وزن کلاه زیاد می‌شود.

سطح بیرونی کلاه اسکیت در وهله اول برای جذب ضربات کوچک طراحی شده و وقتی شدت ضربه زیاد باشد، در واکنش به نیروی وارده، منبسط می‌شود. بااین‌حال این قسمت از کلاه، صرفاً ایمنی اولیه را برای ورزشکار تأمین می‌کند. بار اصلی محافظت بر دوش لایه محافظ داخلی است.

لایه محافظ داخلی

اکثر کلاه‌های ایمنی، دارای یک لایه محافظ داخلی از جنس فوم خردشونده هستند که به آن EPS می‌گویند. این فوم محافظ، ظاهری شبیه به یونولیت دارد. وقتی حین اسکیت‌بازی یا دوچرخه‌سواری به زمین می‌افتید یا با مانعی برخورد می‌کنید، این لایه محافظ داخلی، سرتان را می‌پوشاند. فوم خردشونده هنگام سانحه، نیروی مخربی که سر و جمجمه را تهدید می‌کند، جذب نموده و به‌واسطه جذب این نیرو خودش می‌شکند.

محصولات پیشنهادی : اسکیت گلگسی

همان‌طور که گفتیم اکثر کلاه‌ها به لایه محافظ درونی EPS مجهز هستند. بااین‌حال جنس لایه درونی در برخی مدل‌ها از فوم EPP است. اما این دو نوع کلاه ایمنی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

تفاوت اصلی بین این دو کلاه این است که کلاه‌های EPS را می‌توان کلاه‌های یک‌بارمصرف دانست. هنگام برخورد شدید این کلاه‌ها با زمین، فوم به‌کاررفته در آن‌ها له شده و فرو می‌پاشد. به همین دلیل بخش عمده‌ای از قابلیت محافظتی خود را از دست می‌دهند. البته لایه محافظ داخلی اکثر کلاه‌های موجود در بازار از همین نوع EPS است. در مقابل، کلاه‌هایی را که لایه درونی آن‌ها از فوم EPP ساخته شده، می‌توان بعد از برخورد شدید با زمین نیز مورد استفاده قرار داد. چراکه این نوع فوم به‌واسطه جذب ضربه، متلاشی یا دفرمه نمی‌شود و ضربات، شکل آن را تغییر نمی‌دهند.

با وجود اینکه کلاه‌های EPP دارای دوام و کیفیت بهتری هستند اما اجباری برای خرید آن‌ها وجود ندارد. فقط باید بدانید که استفاده از کلاه‌های EPS بعد از یک برخورد شدید، کاری پر ریسک است؛ بنابراین در صورت بروز چنین اتفاقی، بهتر است نسبت به خرید یک کلاه اسکیت جدید اقدام کنید.

پدها

بعضی شرکت‌های سازنده، کلاه اسکیت را همراه با پدهای نازک و ضخیم عرضه می‌کنند؛ این پدها با استفاده از نوعی چسب (ولکرو) به داخل کلاه متصل می‌شوند. با استفاده پد می‌توانید تناسب دلخواهتان را بین سر و کلاه ایجاد کنید. به‌عنوان مثال، اگر کلاه کمی می‌لغزد، می‌توانید با قرار دادن پدهای ضخیم‌تر، آن را روی سر فیکس کنید. پدهای داخلی علاوه بر کمک به تناسب سایز، می‌توانند در جذب عرق و افزایش راحتی ورزشکار نیز مؤثر باشند.

چانه‌بند

مهم‌ترین کارکرد چانه‌بند، محافظت از سر از طریق نگه داشتن کلاه هنگام زمین خوردن یا اصابت به موانع است. چانه‌بند کلاه باید محکم و بادوام باشد. باید به‌خوبی روی چانه، فیکس شود و درعین‌حال چانه را بیش‌ازحد تحت فشار قرار ندهد. حین خرید کلاه اسکیت و دوچرخه‌سواری، نحوه باز و بسته کردن و تنظیم چانه‌بند را بررسی کنید. اکثر چانه‌بندها از نوع مدرج هستند که تنظیم سفتی یا شل بودن کلاه را روی سر امکان‌پذیر می‌سازند.

برخی کلاه‌های موجود در بازار به‌واسطه قابلیت تنظیم سایز، فاقد چانه‌بند هستند. این کلاه‌ها آن‌قدر خوب روی سر می‌نشینند که اساساً برای فیکس شدن نیازی به چانه‌بند ندارند.

  • 5. استانداردهای ایمنی

آیا می‌توانیم از کلاه دوچرخه‌سواری و اسکیت به جای یکدیگر استفاده کنیم؟ اگر کلاه، شکل و استایل مناسبی داشته باشد و ناحیه پُشتِ سر را به‌خوبی پوشش دهد، بله! بااین‌حال بسیاری از کلاه‌های دوچرخه‌سواری با استایل اسکیتینگ، صرفاً دارای استاندارد ایمنی CPSC هستند. این کلاه‌ها استاندارد ایمنی مخصوص اسکیت‌بازی یعنی ASTMF1492 را ندارند. درنتیجه بهتر است از این کلاه‌ها برای اسکیت‌بازی استفاده نکنید.

از طرف دیگر، بیشتر کلاه‌های اسکیت از استانداردهای دوگانه‌ی ASTM1492 و CPSC برخوردار هستند. برای خرید کلاه اسکیت حرفه‌ای مناسب بهتر است از وجود این دو استاندارد مطمئن شوید. البته اگر از کلاه فقط برای دوچرخه‌سواری استفاده می‌کنید، داشتن استاندارد CPSC کفایت می‌کند. ناگفته نماند که در ساخت کلاه ایمنی، از استاندارد دیگری نیز با عنوان EN 1078 استفاده می‌شود. این استاندارد، مختص کشورهای اتحادیه اروپا بوده و از نظر ایمنی، با استاندارد CPSC هم‌رده است.

  • 6. فناوری‌ کلاه اسکیت

هر کلاهی که دارای محافظ داخلی EPP/EPS بوده و استحکام لازم را داشته باشد، قطعاً انتخابی ایده‌آل است. درواقع این دو شرط در کنار تناسب و راحتی، از الزامات و اصطلاحاً واجبات خرید کلاه اسکیت هستند؛ ولی گاهی توجه به مستحبات هم خالی از لطف نیست! فناوری‌های دیگری هم وجود دارند که می‌توانید در خرید کلاه ایمنی آن‌ها را در نظر بگیرید.

یکی از این فناوری‌ها، سیستم حفاظت چندجهته است که به آن MIPS می‌گویند. این فناوری باعث می‌شود که ساختار کلاه نسبت به سر در مواقع ضروری، تغییر کند. عدم وجود این فناوری، مسئله‌ای نیست که فکرتان را بابت آن درگیر کنید. بااین‌حال اگر می‌خواهید یک لایه محافظِ اضافی و مطمئن در مقابل ضربات زاویه‌ای و نامتداول داشته باشید، این فناوری مناسب شماست. WaveCel و Spin از دیگر فناوری‌های جدید در ساخت کلاه محسوب می‌شوند که هر یک درواقع شاخه‌ای از فناوری MIPS هستند. به‌عنوان مثال فناوری SPIN عملکردی شبیه به MIPS دارد؛ با این فرق که برای جذب ضرباتی که به شکل مورب به سر وارد می‌شوند، از پدهای سیلیکونی بهره می‌گیرد.

  • 7. قیمت کلاه اسکیت

قیمت کلاه اسکیت حرفه‌ای یکی دیگر از نکات مهم در خرید آن محسوب می‌شود. ازآنجایی‌که بحث ایمنی سر در میان است، توصیه می‌کنیم از این نظر انعطاف و سخاوت بیشتری داشته باشید. کلاه‌هایی با قیمت 100 یا 200 هزار تومان، هرگز نمی‌توانند ایمنی مطلوبی را برای یک اسکیت‌باز یا دوچرخه‌سوار فراهم کنند. هرچند که استفاده از هر کلاهی تحت هر شرایطی، بهتر از استفاده نکردن از آن است! بااین‌حال بهتر است برای خرید کلاه دوچرخه‌سواری و اسکیت، سراغ مدل‌هایی با قیمت بالاتر از 300 هزار تومان بروید. اکثر کلاه‌هایی که در این رنج قیمت هستند، محافظت مناسبی را برای فرد به ارمغان می‌آورند.

طبیعتاً در خرید کلاه اسکیت می‌توانید انتخاب گزینه‌های گران‌تر را نیز مدنظر قرار دهید. گزینه‌هایی که دارای استانداردهای ایمنی خاص هستند یا به فناوری‌های جدید مجهز شده‌اند. اگر قادر به خرید چنین مدل‌هایی باشید خیلی خوب است. ولی حتی در غیر این صورت هم جای نگرانی نیست. چون مدل‌های ارزان‌تر نیز از کارایی لازم برای پاسخگویی به انتظارات اکثر ورزشکاران برخوردار هستند.

اسپرت رول؛ عرضه‌کننده بهترین کلاه‌های اسکیت و دوچرخه‌سواری

اگر به دنبال خرید کلاه چندمنظوره برای اسکیت‌بازی و دوچرخه‌سواری هستید، فروشگاه اسپرت رول مجموعه‌ای از بهترین‌ها را ارائه می‌دهد. این کلاه‌ها در عین برخورداری از استانداردهای ایمنی لازم، قیمت بسیار مناسبی هم دارند. تنوع بی‌نظیر رنگ و مدل، دست خریداران گرامی را در انتخاب بهترین کلاه مطابق با سلیقه باز می‌گذارد. ضمناً اکثر مدل‌های ارائه‌شده در فروشگاه اسپرت رول، دارای رگلاژ پشت سر هستند؛ با استفاده از این رگلاژ می‌توانید سایز کلاه را متناسب با اندازه سر تغییر دهید.

شاید تا امروز بدون استفاده از تجهیزاتی مثل کلاه، اسکیت‌بازی یا دوچرخه‌سواری کرده باشید؛ شاید به‌تازگی می‌خواهید این فعالیت‌ها را شروع کنید. یا شاید هم درصدد خرید کلاه اسکیت کودکان هستید. در هر صورت، امیدواریم این مقاله در جلب‌توجه شما به اهمیت خرید کلاه ایمنی موفق عمل کرده باشد.

و در آخر... همیشه سعی کنید با به حداقل رساندن خطرات، از اسکیت‌بازی و دوچرخه‌سواری حداکثر لذت را ببرید!

مزایای خرید کلاه اسکیت از فروشگاه ورزشی اسپرت رول

  • تضمین اصالت کلاه اسکیت
  • ارایه کلاه اسکیت استاندارد مطابق با استانداردهای روز دنیا
  • خدمات پس از فروش همیشگی
  •  ارزانترین قیمت کلاه اسکیت 
  • خرید بدونه واسطه از واردکننده و تولید کننده اصلی کلاه اسکیت در ایران

دسته‌بندی